Blog

5 week challenge

5 week challenge

Het is inmiddels begin November en SPIN draait alweer 3 maanden op volle toeren. 70 enthousiaste nieuwe SPINners hebben we mogen verwelkomen in onze SPIN famillie. De traditionele vuurdoop is al sinds jaar en dag de SPINtro. Het weekend waar deze 70 nieuwelingen en allemaal ouderejaars (weer opnieuw) verliefd worden op SPIN. Nadat iedereen hardhandig van deze roze wolk wordt gegooid begint het confronterende harde leven. Saaie hoorcolleges, demotiverende docenten, keihard werken, studeren en nog meer verplichtingen stonden ons als SPINners op te wachten. Met een beetje van die verliefheid in ons achterhoofd zaten SPINners in college, verlangend naar de eerst volgende boardactiviteit. “Woow, zie ik dat nou goed? Staat er elke week op donderdag een boardactiviteit gepland?” Menig SPINner knippert nog eens met zijn ogen, het staat er nog steeds, jaja, 5 weken lang, elke donderdag boarden!
Welkom bij de 5 week challenge!
Om alle nieuwe SPINners kennis te laten maken met de 5 boardsporten die SPIN doet organiseert het bestuur in samenwerking met de commissies elke donderdag een beginnersactiviteit. Niet alleen om nieuwe SPINners de kneepjes van het vak bij te brengen, ook ouderejaars stappen bij de 5 week challenge soms voor het eerst op een board. Oftewel: een gezellige boel SPINners die allemaal stinkend hun best doen er tof uit te zien op een board.

De 5 week challenge begon met de wake
Een grote groep nieuwe SPINners lag voor het eerst in de wateren van Down Under, de eerste meters werden, progressie werd geboekt. Zitstart, sleepstart, springstart, alles was goed, zolang er maar gestart werd! Een ding was zeker, mensen werden mateloos enthousiast. Zo enthousiast dat we dit jaar met maar liefst 50 mensen op de legendarische eerste waketrip van het jaar gingen.

Een week later was de beurt aan de Surfcommissie.
Wegens gebrek aan Swell zijn vele surfenthousiastelingen wederom afgereisd naar Down Under om daar hun Skills te tonen op de wavesurfer. Down under was impressed door het talent binnen SPIN. Wij hebben inmiddels zo’n reputatie opgebouwd dat een medewerker speciaal voor ons de wave surfers wilde bedienen want “SPINners kunnen tenminste wat”.  Inmiddels liggen deze talenten in de koude wateren van Cornwall in echte golven te surfen!

Praise the lord: een kite activiteit met wind, het komt niet vaak voor.
Dit jaar waren we gelukkig geprezen met de aanwezigheid van wind, gezellige mensen, een nieuwe kitespot en regen. Weer of geen weer: als er wind is wordt er gekite. Na een duidelijk theorie uitleg hebben enkele SPINners voor het eerst een kite vastgehouden en gevoeld wat voor kracht wind heeft! Aan het eind waren ze stuk voor stuk stoked om een tweede kite les te nemen, wellicht komen jullie ze straks tegen op het water!


Op donderdag 6 oktober pakte de skate uit!
 In een van de sickste skateparken van Nederland, Area 51 in Eindhoven gin SPIN helemaal los. Een trein vol SPINners met skateboardjes die helemaal gek werden in de pool en tricks 1004 maal proberen tot dat ze het ein-de-lijk landen. Hebben is houden zeggen ze graag bij de skate. Van het skaten werd zeker gehouden!

 

De 5 week challenge sloot af met snowboarden.
Op onze homespot Snowworld Zoetermeer werd geboard als nooit te voren.  Marc en Marcel gaven les, de eerste meters werden geboard en blauwe stuitjes gespaard alsof het de spaarzegels van de Albert Hein zijn. SPIN is helemaal klaar voor het wintersportseizoen!