Bestuur 16-17 Boardheelhouders

Zes messen sneden door het doek van de verbeelding, op de beruchte avond van de bekendmaking van het 13e bestuur van de mooiste vereniging van Utrecht: SPIN Boardsports. Bloed vloeide en lichten flikkerden toen de Boardheelhouders in het spotlicht traden, zes hongerige wolven werden losgelaten door het befaamde Boardevol op die 23ste juni.

Sinds het ingaan van hun officiële bestuurstaak zie je de Boardheelhouders vooral op de Flaterbar stampen, shredden over water, in de gracht springen, schaven over asfalt of met de sloopkogel door de spreekwoordelijke tent donderen, maar onbenaderbaar? Niets is minder waar…

Tessa Laan aka Miss Avenue – Voorzitter, Kite

Laantje pyromaantje zet menig shotje, affoe en mannenhart in vuur en vlam, maar er is immer method to the madness. Als kaartenexpert zet Tessa gedecideerd de lijntjes uit, de touwtjes altijd stevig in handen. Deze powervrouw heeft niet alleen de leiding binnen de Boardheelhouders, ook haar start-up “Alles-komt-goed BV” stampt onder haar toeziend oog succes na succes uit de grond.

Als alfa-vrouwtje misschien ook wel het meest hongerig van alle wolven; Tessa kreeg in de zomer voor haar bestuursjaar te horen dat ze éindelijk, na een heel jaar revalideren, zich weer vol op het boarden mocht storten. Deze revalidatie deed ze zoals ze alles doet: vastberaden, uitgedacht en met volle overgave. Deze dame heeft wijze woorden en harde boardslides for dayyys dames en heren.

 

Samuel Boerma aka Sumal de Vries – Secretaris, Party

Mocht het duidelijk zijn, dit stukje wordt nooit zo goed als de andere stukjes. Want Samuel heeft een groot talent: schrijven. Een man die geil wordt van een stukje papier en klaarkomt van een pen. Hij weet zonder enige moeite al onze onzin te verwoorden in one-liners waar marketeers jaloers op zullen zijn. Een talent om van naar huis te schrijven.

Typisch gevalletje, started from te bottum now we’re here. Kon eerst niet, kan nu alles. Waken, skaten, surfen, hij probeert het allemaal, de een succesvoller dan de andere, maar ach; inzetten is landen. Alle sporten in de afgelopen 3 jaar geleerd, maar meneer wilde koste want het kost de Party begeleiden. Diep van binnen nog steeds een lifestyler. Maargoed, wij konden niet ontkennen, deze man is geknipt voor de Party. Bindmiddel van je gezelschap, fulltime chef sfeerbeheer en ongekend goede drinker. De Party staat op zijn lijf geschreven. Zo en nu weer door met de goed geschreven stukjes.

Luca Petersen aka Escalatievogel – Communicatie, Surf

Lucie, lucie, lucie, verzucht menig SPINner wel eens, evenwel van genot of frustratie. Onze rooie kater is het lekkere wilde dier van de Boardheelhouders, ongetemd en ongeremd springt ze van hot naar her tijdens haar jacht op de escalatievogel. Luca heeft een eigen manier van werken, waar wij allang niet meer aan twijfelen: haar geweldige WU’s, leuke berichtjes en intense blik vangen iedere SPINner. ‘Het kind van SPIN’ werd met reusachtig tempo volwassen en vult iedere vergadering met ideeën en wilde plannen. In Luca’s handen is SPIN veilig, zoveel is zeker, maar krijgt ze jou in haar klauwen? Probeer dan maar eens te ontsnappen…

Ook Luca werd het slachtoffer van gescheurde kruisbanden, de malaise lijkt voor haar maar niet op te houden. Gelukkig is ze van alle markten thuis, shred ze elke ondergrond en is ze eindeloos positief en enthousiast. Denkend aan alle sessies die we binnenkort met haar gaan zetten in Snowworld, SPU en Down Under geven wij plankgas, op weg naar de rest van dit vette SPINjaar.

 

Mei Nelissen aka Henk aka Vlinder aka Uf – Sponsoring, Wake

Damn, deze dame, gewoonweg gruwelijk… Mei, onze alleskunner, waar te beginnen? In haar vrije tijd wint ze prijzen, wind ze duizenden mensen om haar vinger tijdens haar ongelofelijke TedTalk en speelt ze met niet-aflatende energie elk festival en feestje uit. Heeft ze eindelijk even tijd om bij te komen, dan slingert ze commissies aan, schrijft ze protocollen en jaagt ze onwillige sponsoren de boom in. Met Mei pratend heb je af en toe het gevoel dat je bestuursjaar volkomen nutteloos is, alles heeft ze al voor je uitgezocht en uitgedacht. Met dit éenmansleger aan onze zijde nemen wij vastberaden elke horde, wordt elke barrière geslecht en richten wij onze pijlen op voorheen ondenkbare doelen. Ze schijnt een belabberde muzieksmaak te hebben, maar alles wat ik tot nu toe van haar gehoord heb is prachtige toekomstmuziek.

Klinkt allemaal vet enzo, maar met één ding heeft Mei wel degelijk hulp nodig: ophouden met lifestylen. Deze chickie dobbert in bochten, hapt sneeuw op haar snowboard en heeft het boardwoordenboek zeker nog niet aan haar tomeloze kennis toegevoegd. Gaaaaast, ga nou eens boarden met je smoel!

 

Joep Wolbers aka Woep Jolbers – Fiscus, Skate

7:30. Langzaam wordt Joep een beetje wakker. Hij rekt zich uit en kijkt naar zijn chickie en zijn skateboard, alles in zijn leven op de goede plek. Hij is langzaam in de ochtend, maar Joep is toch echt eerder klaar dan het koffiezet apparaat: gretig drinkt zijn chickie wat onze moneyman heeft gebrauwen. Dan is het eitje bakken, krantje erbij en wachten tot de ochtend eindelijk overgaat in de vergadering.

Voor een whiteboy lult ie wel heel veel over hip-hop en hij is altijd in voor een fattoe. Deze boi blaast leven in de brouwerij, het warme bad van de Pnyx bubbelt langzaam over als Joep eenmaal op stoom is gekomen. Altijd een grap of een goed verhaal, zelden zonder bakkie pleur, maar Joep loopt zeker niet achter de feiten aan. Onze sponsvis hengelt samen met zijn partner in crime deals binnen terwijl hij innoveert en profiteert, ondertussen zijn batches met afschrijvingen al dan niet vloekend en tierend over de eindstreep trekkend. Jammer dat ie telkens voor je geld komt..

Van bindingen krijgt Woep een beetje de kriebels, maar langzaam verandert ook hij van diehard skater in een rasechte alleskunner. Zou het dan toch dat we met zijn zessen van de piste donderen deze winter?

 

Marcel El-Metwally aka Saddoe aka Mattie Royaal – Materiaal, Snow

Als ik naar Marcel kijk, krijg ik altijd een beetje kippenvel. De Duits-Egyptische naam, de zwoele blik, de diepe uitspraken en de complete waanzin in zijn donkere ogen als hij instrapt bovenaan de piste: deze man is een wandelend mysterie. Het ene moment de rust zelve, vliegt Marcel uit zijn stoel of door de lucht als het gaat over een van zijn persoonlijke projecten, of die nou in de bestuurskamer of in de sneeuw thuis hoort. Bij Marcel gaat alles hard, harder, hardst: skaten en zuipen worden gecombineerd tot de dood of het Diakonessehuis erop volgen, blowtjes worden op elk moment van de dag gerookt en zelfs zijn cijfers op de Uni bestaan letterlijk alleen maar uit uitspattingen. Als je naast Marcel wakker wordt voel je je veilig, de rust straalt van onze knuffelbeer af. Hij lijkt niet voor niets het meest van allemaal op een wolf; worden de Boardheelhouders bedreigt, stapt Marcel met gesperde tanden voor de roedel uit.

Over slapen gesproken: chicks schijnen al van verre te ruiken dat het naast of onder Marcel goed toeven is, want deze boy hoeft maar in zijn exotische handen te klappen of er staat al een meisje met haar jas in haar handen, klaar om het feestje thuis voort te zetten. Deze hongerige honeys weten alleen niet dat onze donkere kater ook zwakke plekken heeft: hij blijft het liefst uit de buurt van water. Tssss, leer waken G!